Novosti

U GreenLeaf Academy, smo se založili za unapređenje svijesti o važnosti edukacija i obuka radnika, kao sredstva za postizanje visoke kvalitete usluga ali i povećanja prodaje i razvoja karijere uposlenih. Smatramo da je jako bitno konstantno ulagati u razvoj uposlenika, na svim nivoima, kako bi isti bili u stanju razumjeti nove i aktualne zahtjeve tržišta ali i riješavati svakodnevne probleme i kreirati dobre privredne prakse. U situaciji oskudnosti i nedostupnosti radne snage razumijemo da nije uvijek jednostavno pronaći maksimalno adekvatan kadar za rad, međutim, tu smo mi, sa ciljem da od svakog kandidata, i svakog radnika izvučemo maksimum i da radnik bude potpuno spreman na sve situacije na radnom mjestu.

Kako bismo pomogli maloprodajnim radnicima da postanu stručnjaci u radu u maloprodaji, kreirali smo Obuku za radnike u maloprodaji. Obuka je kreirana u suradnji sa vrhunskim stručnjacima, sa višegodišnjim iskustvom, po jedinstvenom, konciznom i specijalnom planu i programu.

Takođe, sa vremena na vrijeme trudimo se komprimirati pojedine segmente naših obuka u BESPLANTE PRIRUČNIKE, koji mogu biti ekspeditivna pomoć ili kratki naučno-stručni osvrt na pojedine radne zadatke i dijelove iz obuke, ali jedan uvod i kratki pregled u naše obuke. Ovaj priručnik je rezultat iskustva i stručnosti naših suradnika, te predstavlja jedan u nizu naših besplatnih edukativnih materijala. Konkretno ovaj priručnik o organizaciji radnog prostora u trgovini je dizajniran kako bi pomogao maloprodajnim radnicima da razumiju koncepte organizacije prostora, te da se upoznaju sa pravilima i tehnikama koje se koriste u praksi.

U Priručniku za organizaciju prostora u maloprodaji, maloprodajni radnici će pronaći komprimirane informacije o ključnim konceptima kao što su:

 • Uticaj svijesti o prostoru na kupovnu odluku
 • Korištenje svijetla i boja za isticanje proizvoda
 • Pravila korištenja prostora
 • Tehnike korištenja prostora za povećanje prodaje

Nakon što maloprodajni radnici pročitaju ovaj priručnik, oni će imati bolje razumijevanje o tome kako organizacija prostora utječe na kupovnu odluku kupaca, te kako se to može iskoristiti za povećanje prodaje.

Međutim, kao što smo rekli, priručnik za organizaciju prostora u maloprodaji je samo jedan od naših edukativnih materijala, ali i samo jedan manji dio naše ekstenzivne i duboke obuke za radnike u maloprodaji. 

Naša Obuka za radnike u maloprodaji je dizajnirana kako bi maloprodajni radnici mogli steknuti potrebne vještine i znanja za uspješno poslovanje. Ona se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela. Naše obuke su INHOUSE, znači u Vašem prostoru i shodno Vašem planu i programu, rasporedu i raspoloživosti.

 

Raspored i segmenti koji se prelaze kroz obuku, prezentaciju, teoretski, praktični i testni dio obuke su sljedeći :

 • Teoretski aspekti Maloprodaje I distribucije
 • Važnost I značaj maloprodaje
 • Organizacija I raspored prodajnog prostora
 • Poznavanje robe I prodajnih artikala
 • Marketing u maloprodajnoj trgovini
 • Prodavač / Kupac
 • Komunikacija sa kupcem
 • Rješavanje sporova I odbijanje kupovine
 • Postprodajni kontakt
 • Etična komunikacija

 

PLUS dodatne cjeline za Managere, upravitelje i rukovoditelje

 • Upravljanje produktivnošću (za managere i rukovodstvo)
 • Liderstvo i odgovornost (za managere i rukovodstvo)

 

Naša Obuka za radnike u maloprodaji je prilagođena potrebama svakog pojedinačnog polaznika, te se odvija u kombinaciji teorije i prakse. Naši instruktori su stručnjaci u svom području, te su sposobni da pruže potrebno znanje i vještine za rad u maloprodaji. Kroz prezentaciju osnovnih teoretskih aspekata radnici se upoznavaju sa konkretnom materijom koja je ujedno i njihov radni zadatak, kroz praktični dio (gdje se prezentuju slučajevi iz prakse) radnici mogu vidjeti dobre ali i loše radne prakse, a kroz testni i debatni dio radnici mogu pokazati usvojeno znanje, i diskutovati o pojedinačnim temama iz obuke.

 

BESPLATAN PRIRUČNIK “ORGANIZACIJA PROSTORA U MALOPRODAJI” MOŽETE PREUZETI NA LINKU ISPOD :

Organizacija prostora u maloprodaji_E-Book_GreenLeaf Academy

 

Naglašavamo još jednom da želimo da pomognemo maloprodajnim radnicima da postanu stručnjaci u svom poslu, te da se osjećaju sigurno i sigurno u svom radnom okruženju, a managerima i vlasnicima maloprodajnih trgovina pomoći da u situaciji oskudnosti radne snage imaju opciju da od svakog radnika, bilo koje struke i iskustva (neiskustva) mogu napraviti EXPERTA U MALOPRODAJI. Stoga, nudimo i besplatnu verziju Priručnika za organizaciju prostora u maloprodaji, kako bi svatko mogao dobiti uvid u našu obuku.

Ako ste zainteresirani za našu Obuku za radnike u maloprodaji, javite nam se na info@greenleaf.ba ili na +387 62 117 853.

Mi ćemo rado odgovoriti na sva vaša pitanja i pružiti vam sve potrebne informacije.